Dolar 32,2420
Euro 34,8370
Altın 2.431,55
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 27°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
27°C
Hafif Yağmurlu
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Japon Deprem Uzmanları Denizli’de… Türkiye’yi Uyardılar

Denizli’ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları, incelemelerde bulundu, deneyimlerini paylaştı.

Japon Deprem Uzmanları Denizli’de… Türkiye’yi Uyardılar

Valilik tarafından Asya Verimlilik Teşkilatı desteğiyle yürütülen “Denizli’de Japonya Modeli ile Deprem Sonrası İl Koordinasyonunun Sağlanması Projesi” kapsamında AFAD İl Koordinasyon Merkezinde toplantı düzenlendi.

1995 yılında Japonya’nın Kobe kentinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Masahiko Murata ve Asya Afet Azaltma Merkezi Kıdemli Araştırmacısı Dr. Makoto Ikeda’nın katıldığı toplantıda proje bünyesinde hazırlanan “Beklenmedik Durumları Azaltmaya Yönelik Eylem Planları” incelendi.

AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Türk Kızılay, jandarma ve polis teşkilatı temsilcilerinin yer aldığı toplantıda Japonya deneyimleri ve Denizli’deki uygulamalar ele alındı.

Toplantı sonrası AA muhabirine açıklama yapan Dr. Makoto Ikeda, Türkiye ve Japonya’nın deprem sonrası koordinasyonun sağlanması konusunda birçok ortak noktasının olduğunu belirterek, “Biz de büyük depremler geçiriyoruz, deprem kuşağındayız. Bunun gibi projeleri daha çok yaparak iletişimimizi canlı tutmamız gerekiyor.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası süreci basından takip ettiğini anlatan Ikeda, Türkiye’nin bu depremlerde koordinasyonu başarılı bir şekilde sağladığını gözlemlediğini kaydetti.

Japon uzmanlar, toplantının ardından AFAD’ın lojistik merkezi ve toplanma alanını gezdi, Pamukkale Üniversitesi’ndeki Şemseddin Terzioğlu Deprem Bilim Mühendisliği Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.