Dolar 36,4571
Euro 38,3040
Altın 3.416,63
BİST 9.573,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 15°C

Kahvaltıya enfes bir Karadeniz esintisi: Ispanaklı kaygana tarifi

Ispanaklı kaygana, besleyici ve doyurucu bir lezzet olup kahvaltılarda veya ara öğünlerde keyifle tüketilebilir. Peki, kahvaltıya enfes bir Karadeniz esintisi olan bu lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz ıspanaklı kaygana tarifi…

Kahvaltıya enfes bir Karadeniz esintisi: Ispanaklı kaygana tarifi
25 Şubat 2025 10:42

Karadeniz mutfağına özgü olan kaygana, omlet benzeri yapısı ile hem besleyici hem de oldukça lezzetli bir kahvaltılık veya atıştırmalık olarak tüketilir. Ispanaklı kaygana, içerdiği yeşilliklerle hem sağlık açısından faydalıdır hem de pratik yapımıyla mutfakta zaman kazandırır. Peki, kahvaltıya enfes bir Karadeniz esintisi olan bu lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz ıspanaklı kaygana tarifi…

ISPANAKLI KAYGANA TARİFİ

Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1/2 su bardağı su

1 kase doğranmış taze ıspanak

3-4 dal taze soğan (isteğe bağlı)

1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

ISPANAKLI KAYGANA YAPILIŞI

Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın.

Üzerine sütü ve suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Unu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Doğranmış ıspanakları, taze soğanı ve maydanozu karışıma ekleyin.

Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip iyice karıştırın.

Tavaya tereyağını veya sıvı yağı koyup ısıtın.

Hazırladığınız kaygana harcından bir kepçe alarak tavaya dökün ve yayılmasını sağlayın.

Orta ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin, ardından spatula yardımıyla ters çevirerek diğer yüzünü de pişirin.

Tüm harcı aynı şekilde pişirdikten sonra kayganaları servis tabağına alın.

Sıcak olarak servis edebilir, yanında yoğurt veya peynir ile tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.