Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 9°C
Sal 13°C

Lezzet şöleni: Mantı çorbası tarifi

Mantı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olsa da, çorba haliyle de oldukça nefis ve doyurucu bir alternatif sunar. Mantı çorbası, özellikle soğuk günlerde iç ısıtan, besleyici ve pratik bir yemektir.

Lezzet şöleni: Mantı çorbası tarifi
20 Şubat 2025 15:44

Yoğurtlu ve domates soslu iki farklı versiyonuyla yapılabilen bu çorba, klasik mantı lezzetini daha hafif ve sulu bir formda sevenler için ideal bir seçenektir. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes mantı çorbası tarifi!

Malzemeler

  • 1 su bardağı hazır veya ev yapımı mantı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Yoğurtlu Terbiye İçin:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı ılık su

Yapılışı

Çorbanın Temelini Hazırlayın

Bir tencerede tereyağını ve sıvı yağı eritin.

Salçayı ekleyip birkaç dakika kavurun.

Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın.

Mantıları Pişirin

Kaynayan suya mantıları ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

Yoğurtlu Terbiye Hazırlayın

Bir kasede yoğurt, un, yumurta sarısı ve ılık suyu çırpın.

Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyerek karıştırın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).

Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.

Baharatlarla Lezzet Katın

Çorbanın altını kapattıktan sonra tuz, karabiber, pul biber ve kuru naneyi ekleyin.

Dilerseniz üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve kırmızı biber gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Bu enfes mantı çorbası, hem doyurucu hem de nefis lezzetiyle sofralarınıza sıcaklık katacak. Afiyet olsun!

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.