Sofraların vazgeçilmezi olan patatesi ; kızartmasından , salatasına bir çok alternatif şekilde yapıyoruz. Ancak bu tarif öyle lezzetli oluyor ki iddia ediyorum bir daha dışarıda kumpir yemek istemeyeceksiniz 🙂
MALZEMELER
Tabanı İçin Malzemeler
6 adet orta boy patates
2-3 yemek kaşığı tereyağı
300-400 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Üzeri İçin Malzemeler
Aslında üzerine koyacağınız malzemeler tamamen damak zevkinize kalmış. Ben kumpirde sevdiğim malzemeleri sıralayacağım.
Haşlanmış bezelye ve havuç
Salatalık turşusu
Dana sosis
Sucuk
Haşlanmış mısır
Zeytin
Ketçap & Mayonez
YAPIMI
Patatesleri iri parçalara bölüp haşlayıp püre haline getirelim.
Patatesler sıcakken içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ve rende kaşar ekleyelip karıştıralım.
Borcama yayalım.
Üzerine koyacağımız malzemeleri doğrayıp hazır edelim.
Sosisi ve sucuğu bir kaşık salça ve çok az sıcak su ekleyip kavuralım.
Borcama yaydığımız patatesin üzerine hazır ettiğimiz malzemeleri koyalım.
180 derece fırında 10 dakika kadar ısıtalım .
Dilerseniz fırından çıkmasına yakın üzerine rendelenmiş kaşar da ekleyebilirsiniz.