Dolar 36,4469
Euro 38,3283
Altın 3.410,22
BİST 9.451,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Az Bulutlu
Denizli
13°C
Az Bulutlu
Çar 14°C
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Osmanlı mutfağından gelen bir lezzet: Ayva dolması tarifi

Ayva dolması, hem Osmanlı mutfağına ilgi duyanlar hem de farklı lezzetleri denemek isteyenler için eşsiz bir alternatif. Hafif tatlı ve baharatlı aromasıyla özellikle özel davet sofralarına çok yakışıyor!

Osmanlı mutfağından gelen bir lezzet: Ayva dolması tarifi
25 Şubat 2025 12:37

Ayva dolması, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen, tatlı ve tuzlu lezzetlerin dengeli uyumunu sunan özel bir yemektir. İç harcında kıyma, pirinç ve baharatların bulunduğu bu tarif, ayvaların doğal tatlılığıyla birleşerek farklı bir aroma ortaya çıkarır. Hem sofralarınıza şık bir sunum katan hem de lezzetiyle damakları şenlendiren ayva dolmasını mutlaka denemelisiniz!

Ayva Dolması Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet büyük ayva
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Ayvaları ortadan ikiye kesin ve içlerini dikkatlice oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin.

Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.

Pirinci, dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve baharatları ekleyerek birkaç dakika daha karıştırın.

Hazırladığınız iç harcı ayvaların içine doldurun ve üzerlerine küçük tereyağı parçaları koyun.

Ayvaları bir tencereye dizin, üzerine 1 su bardağı suyu ekleyin ve kapağını kapatın.

Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika, ayvalar yumuşayana kadar pişirin.

Sıcak olarak servis edin.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.