Dolar 35,8579
Euro 37,2872
Altın 3.222,18
BİST 10.082,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 16°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
16°C
Parçalı Bulutlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 12°C

Portekiz mutfağının enfes lezzeti: Bolinhos de Bacalhau tanımı

Kuzey Avrupa’nın güçlü deniz mahsulleri mutfağından ilham alan Portekiz, Bolinhos de Bacalhau ile hem klâsik hem de unutulmaz bir lezzet sunuyor. Bu çıtır dış yüzeyi ve yumuşacık iç dokusuyla dikkat çeken morina balıklı köfteler, bilhassa özel günlerde ve aile sofralarında sıkça tüketiliyor. İşte keşfetmeye kıymet bir dünya lezzeti!

Portekiz mutfağının enfes lezzeti: Bolinhos de Bacalhau tanımı
30 Ocak 2025 15:03

Dünya mutfakları ortasında, Portekiz mutfağı ekseriyetle gözden kaçsa da, deniz eserleriyle zenginleşen lezzetleri gastronomi dünyasında büyük bir değere sahiptir. Bolinhos de Bacalhau, yani morina balıklı köfte, Portekiz’in en sevilen ve esaslı tanımlarından biridir. Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak ve ağır lezzet dolu olan bu yemek, bilhassa özel günlerde, kutlamalarda ve akşam yemeklerinde sofraları süsler.

BOLINHOS DE BACALHAU TARİFİ

Malzemeler

  • 300 gram tuzlanmış morina balığı (bacalhau)
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı galeta unu (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı

  1. Tuzlanmış morina balığını kullanmadan evvel tuzunun gitmesi için 24 saat soğuk suda bekletin ve suyunu birkaç sefer değiştirin.
  2. Ardından balığı kaynar suda haşlayın ve kılçıklarını ayıklayarak yeterlice ufalayın.
  3. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun, akabinde bir çatal yardımıyla uygunca ezin.
  4. Ufaladığınız balığı patatesle karıştırın.
  5. Yumurta, maydanoz, sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek yeterlice yoğurun.
  6. Karışımı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin, böylelikle kıvam alır.
  7. Karışımdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayarak köfte formu verin.
  8. Daha çıtır bir doku için isteğe bağlı olarak galeta ununa bulayabilirsiniz.
  9. Bol kızgın yağda köfteleri altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
  10. Fazla yağı süzmek için kağıt havlu üzerine alın.
  11. Bolinhos de Bacalhau’yu limon dilimleriyle ve yanında acı biber sosuyla servis edebilirsiniz.

Denizlim Haber- denizlimhaber

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.