Dolar 38,4216
Euro 43,5848
Altın 4.108,69
BİST 9.490,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 26°C
Az Bulutlu
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 23°C

Türk mutfağının nostalji lezzeti: Sulu köfte tarifi

Sebzeli, salçalı ve mis gibi köfteleriyle hem doyurucu hem de besleyici olan bu yemek, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak.

Türk mutfağının nostalji lezzeti: Sulu köfte tarifi
9 Nisan 2025 15:21

Türk mutfağında anne eli değmiş gibi hissettiren yemeklerin başında gelen sulu köfte, sofralarda hem ana yemek hem de çocukların favorisi olarak kendine yer bulur. İçerisindeki sebzeler, salça sosu ve nohutla zenginleştirilen bu tarif; kış günlerinde şifa, yaz günlerinde ise hafif bir öğün alternatifi sunar.

SULU KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

Köftesi için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, kimyon

Yemeğin suyu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biber

YAPILIŞI

  1. Köfteyi yoğurun: Derin bir kapta kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, yumurta, un ve baharatları bir araya getirin. Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde edin.
  2. Köfteleri şekillendirin: Hazırladığınız harçtan minik misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Dilerseniz una bulayarak yapışmamalarını sağlayabilirsiniz.
  3. Sebzeleri hazırlayın: Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Nohutları önceden haşlayarak hazırlayın.
  4. Sosunu hazırlayın: Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın. Salçayı ekleyip birkaç dakika kavurun. Ardından sebzeleri ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.
  5. Suyunu ekleyin: Sıcak suyu yavaşça tencereye dökün. Tuz ve baharatlarını ilave edin. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin.
  6. Pişirme: nOrta ateşte sebzeler ve köfteler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. En son haşlanmış nohutu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
  7. Servis: Sulu köfteyi sıcak olarak, yanında pirinç pilavı veya taze ekmekle birlikte servis edebilirsiniz.
ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.