Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 4°C
Açık
Denizli
4°C
Açık
Paz 6°C
Pts 9°C
Sal 11°C
Çar 15°C

İftar sofralarına yakışacak tarif! Hem pratik hem lezzetli sütlü mısır çorbası tarifi

Mercimek, ezogelin, yayla çorbasından sıkılanlar için çok güzel bir tarifimiz var. İftar soflarına şenlik karacak olan sütlü mısır çorbası hem lezzetli hem de pratik tariflerden. İşte sütlü mısır çorbası tarifi…

İftar sofralarına yakışacak tarif! Hem pratik hem lezzetli sütlü mısır çorbası tarifi
18 Şubat 2025 22:26

Ramazan ayında sofların olmazsa olmazı çorbalar yer alıyor. Yayla, ezogelin, mercimek gibi çorbalardan sıkıldıysanız iftar sofralarınıza çok yakışacak bir tarifimiz var. İftar vakti sofraları şenlendirecek olan sütlü mısır çorbası hem pratik hem de lezzetli. İşte sütlü mısır çorbası tarifi…

SÜTLÜ MISIR ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER:

2 su bardağı haşlanmış mısır (taze veya konserve)

1 adet orta boy soğan, doğranmış

2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış

2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

3 su bardağı tavuk veya sebze suyu

1 su bardağı süt

1 su bardağı krema veya yoğurt

2 yemek kaşığı un

Tuz, karabiber, toz kırmızı biber (isteğe bağlı)

Taze nane veya dereotu (servis için)

YAPILIŞI:

Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağını eritin. Doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.

Üzerine unu ekleyip kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Haşlanmış mısırı ve tavuk veya sebze suyunu ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.

Çorba kaynadıktan sonra ocaktan alın ve blender veya çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Çorbayı tekrar ocağa alın. Sütü ve krema veya yoğurdu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz kırmızı biber ekleyip karıştırın.

Çorba tekrar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.

Servis yaparken üzerine taze nane veya dereotu yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak servis edin.

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.