Dolar 32,2472
Euro 34,7865
Altın 2.437,86
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 21°C
Az Bulutlu
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde Zamanında Müdahale Sorunlarına Vatandaşlardan Şikayetler Artıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde Zamanında Müdahale Sorunlarına Vatandaşlardan Şikayetler Artıyor

Denizli, sokak hayvanlarına destek verme amacıyla kurulan Alo 153 hattı üzerinde yaşanan ulaşım sorunları nedeniyle gündemde. Vatandaşlar ve Denizli Hayvan Dostları Derneği Yetkilileri, kaza geçiren veya acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyan sokak hayvanları için hizmet almakta zorlandıklarını belirterek, yetkililerden çözüm talep ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Kliniği, kentteki sokak hayvanlarının sağlığına destek olma amacıyla büyük bir öneme sahip. Ancak son zamanlarda, kaza geçiren kedi ve köpeklere yardım ulaştırmak için Alo 153 hattını arayan vatandaşlar, uzun bekleme süreleri ve hizmetin gecikmesi nedeniyle şikayetlerini dile getiriyor.

Bugünlerde, günde onlarca şikayetin geldiği görülen klinik, acil durumlar için gereken hizmeti zamanında sunamamanın eleştirileriyle karşı karşıya kalıyor. Özellikle kazaya uğrayan veya ciddi sağlık sorunları yaşayan sokak hayvanları için geçen zamanın kritik olduğu unutulmamalıdır.

Vatandaşlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Alo 153 hattı üzerindeki sorunları çözme ve hizmetleri daha hızlı ve etkili bir şekilde sunma çağrısında bulunuyor. Sokak hayvanlarına yardım etmek isteyen ve bu konuda duyarlılığını gösteren vatandaşlar ve Denizli Hayvan Dostları derneği yetkilileri, acil durumlar için hızlı bir şekilde destek alabilmeleri konusunda ciddi adımlar atılmasını talep ediyor.

3 Saat Sonra müdahale ediliyor

Denizli sokaklarında yaşayan kedi ve köpekler için her gün akşam saatlerindeki kazalar büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu kazalarda yaralanan hayvanlar için zamanında müdahale edilmediği için onlarca can kaybı yaşanıyor. Maalesef, belediyenin hizmetlerinin yetersizliği veya gecikmesi nedeniyle bu trajik kayıplar artmaya devam ettiği iddaa ediliyor.

Özellikle akşam saatlerinde, trafik kazaları veya diğer acil durumlar sonucunda yaralanan sokak hayvanları için hızlı bir şekilde müdahale gereklidir. Ancak vatandaşlar, Alo 153 hattını aradıklarında uzun bekleme süreleri ve gelen yardımın gecikmesi gibi sorunlarla karşılaşıyor. Bu nedenle yaralı hayvanlar, acı içinde beklerken zaman kaybediyor ve birçoğu maalesef yaşamlarını kaybettiği bildirildi.

Sokak hayvanlarının yaşam hakkı herkes için önemli bir değer olmalıdır

Günde onlarca can kaybı, belediyenin hizmetlerinin yetersizliği veya aksaklığı yüzünden yaşanıyor. Sokak hayvanlarına daha hızlı ve etkili bir şekilde yardım ulaştırılması için acil önlemlerin alınması gerekiyor. Toplumun bu konuda daha fazla bilinçlenmesi gerekiyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu sorunun üstesinden gelmek ve sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmak için çalışmalarına hız vermelidir. Vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak, hizmetlerini iyileştirmeli ve acil durumlar için daha hızlı bir yanıt vermelidir. Sokak hayvanlarının yaşam hakkı herkes için önemli bir değer olmalıdır.

Hergün gelen olanlarca şikayetten bazıları;

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.