Dolar 35,9974
Euro 37,3923
Altın 3.317,40
BİST 9.842,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Açık
Denizli
9°C
Açık
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Kahvaltıya hızlıca hazırlayabileceğiniz enfes lezzet: Patatesli pankek tarifi Denizlim Haber

Bu nefis ve pratik patatesli pankek tarifiyle kahvaltılarınızı daha özel hale getirebilirsiniz. Peki, kahvaltıya hızlıca hazırlayabileceğiniz bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, patatesli pankek tarifi…

Kahvaltıya hızlıca hazırlayabileceğiniz enfes lezzet: Patatesli pankek tarifi Denizlim Haber
6 Şubat 2025 10:22

Patates, mutfakların vazgeçilmez malzemelerinden biridir ve birçok farklı şekilde tüketilebilir. Hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek olan patatesli pankek, kahvaltı sofralarından atıştırmalıklara kadar her öğünde keyifle yenebilir. Yumuşak iç dokusu ve dışının hafif çıtır olmasıyla mükemmel bir lezzet sunan bu tarif, özellikle çocukların da favorisi olacak. Peki, kahvaltıya hızlıca hazırlayabileceğiniz bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, patatesli pankek tarifi…

PATATESLİ PANKEK TARİFİ

Malzemeler:

2 adet büyük boy patates

2 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

3-4 dal ince doğranmış yeşil soğan veya dereotu

Kızartmak için sıvı yağ

PATATESLİ PANKEK YAPILIŞI

Patatesleri soyup rendeleyin ve fazla suyunu sıkın.

Bir karıştırma kabında yumurta, süt, un ve kabartma tozunu iyice çırpın.

Karışıma rendelenmiş patatesleri, baharatları, peynir ve doğranmış yeşillikleri ekleyin ve iyice karıştırın.

Tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin ve ısıtın.

Karışımdan birer kaşık alarak tavaya dökün, her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.

Sıcak olarak servis edin.

Yoğurt, süzme peynir veya domates sosuyla lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Cumhuriyet

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.