Dolar 32,2582
Euro 34,7914
Altın 2.439,39
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 21°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

KIZARTMADAN,HAŞLAMADAN KARNABAHAR MANTISI

KIZARTMADAN,HAŞLAMADAN KARNABAHAR MANTISI

KIZARTMADAN,HAŞLAMADAN KARNABAHAR MANTISI

Diyet yapanlar ,sağlıklı beslenmek isteyenler mantı yemesin mi ? Salatası ,haşlaması , tencere yemeği hatta pizzası bile yapılıyorken mantısını neden yapmayalım ? 🙂 Oldukça düşük kalorili olan karnabahar ; diyet yapanların vazgeçilmezlerindendir. Bu tarifle karnabahar yemeyenler bile iştahla yiyecek . Hem lezzetli hem de pratik olan tarifimize geçelim.

MALZEMELER

  • Bir bütün karnabahar
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Sarımsak tozu
  • Tuz
  • Üzeri için yoğurt
KIYMA HARCI İÇİN
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane

 

YAPILIŞI

  1. Karnabaharları güzelce yıkayıp küp küp doğrayalım.
  2. Doğradığımız karnabaharları büyükçe bir kaba alıp  3-4 kaşık zeytinyağı ve baharatları ekleyip harmanlayalım.
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz borcamın içine alalım ve 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim
  4. Karnabaharlar pişene kadar kıyma harcımızı hazırlayalım.
  5. Soğanı sarımsağı kavurup kıymayı ekleyelim.
  6. Kıymalarda biraz kavrulunca baharatlar, domates rendesi ve salçayı ekleyip iyice pişirelim.
  7. Bu sırada sarımsaklı bir yoğurt ezelim. Biraz koyu kıvamlı olursa harika olur.
  8. Pişen karnabaharları servis tabağına alalım ; üzerine ezdiğimiz yoğurt en üstüne de  kıymayı dökelim ve afiyetle yiyelim 🙂

 

AFİYET OLSUN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.