Dolar 34,5091
Euro 36,4713
Altın 2.954,16
BİST 9.112,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 11°C

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
18 Eylül 2023 17:25

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Enginarın faydaları saymakla bitmez. Vücudun ihtiyaç duyduğu bir çok vitamin ve mineral içermektedir. Sağlıklı beslenmek için tüketenlerin yanı sıra lezzetli ve hafif olmasıyla da oldukça çok tercih edilir. Yapımı kolay lezzeti muhteşem 🙂

Peki zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Genellikle garnitür ile yapıldığı bilinen enginarı bu kez sadece  soğan ile  yapıyoruz. İşte tarifi ;

MALZEMELER

  • 4 adet çanak enginar
  • 3 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu  (Damak zevkine göre ekstra 1 portakalın suyu)
  • 1 küp şeker
  • Yeteri kadar tuz

 

YAPILIŞI

  1. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, sarımsakla beraber zeytinyağı eklenip kavrulur.
  2. Kavrulan soğanların üzerine enginarlar ters şekilde kapatılır.
  3. Üzerine limon suyu (isteğe bağlı portakal suyu da ilave edilebilir) gezdirilir.
  4. Enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yapılıp, tuz ve küp şeker eklenir.
  5. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Enginarlar yumuşayınca ve suyu çekince altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
  7. Dinlenen enginarlar bir tabağa alınır ve içleri soğanları doldurulur.
  8. Üzeri dere otu ile süslenebilir.

AFİYET OLSUN 🙂

***Enginar mevsimi oldukça kısadır. Bu sebeple mevsiminde alıp buzluğa kaldırabilir,  dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.