TAVUK GÖĞSÜ ( 5-6 Kişilik )
Sütlü tatlı denildiğinde ilk akla gelen tarif tavuk göğsüdür. Ancak iki farklı şekilde yapılan tavuk göğsü, gerçek ve yalancı olmak üzere 2′ ye ayrılır. Biz bugün yalancı tavuk göğsü tarifini yapacağız. Az malzeme ile çok lezzete hazır olun . Haydi tarife geçelim 🙂
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı vanilya
YAPILIŞI
- Tencereye tereyağını alıp kısık ateşte eritelim. Eriyince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra yavaş yavaş sütü ilave edelim.
- Süt biraz kaynayınca şekeri koyalım.
- Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim !!!
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp vanilya ve damla sakızını koyup el blenderi ile güzelce karıştıralım.
- 22 cm dikdörtgen borcamı biraz ıslatıp hazırladığımız tavuk göğsünü içine dökelim.
- Oda sıcaklığına gelince üzerini streçleyip buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
- Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
- Dilimleyip üzerine tarçın serpip servis yapabilirsiniz .
AFİYET OLSUN 🙂