SICAK HELVA
Sıcak lezzetiyle; genellikle balıkçı lokantalarının vazgeçilmezi olan hepimizin çok seveceği ; hızlıca hazırlayabileceğimiz bir tarif. İster Airfyer da ister fırında pişirebilirsiniz. Hemen malzemelere geçelim 🙂
MALZEMELER
- 250 gram Tahin Helvası
- 100 ml süt (1 çay bardağı)
- 2-3 damla limon suyu
- Üzerini süslemek isterseniz File badem, ceviz, Antep fıstığı kullanabilirsiniz
YAPILIŞI
- Helvayı sütle güzelce eziyoruz. İster çatal yardımıyla ister blender ile ezebilirsiniz.
- İçerisine 2-3 damla kadar limon suyu ekliyoruz.
- Karışımı güveç kabına yada küçük fırın kaplarına alalım.
- Üzerine dilediğiniz badem, ceviz vb süsleyebilirsiniz ya da sade şekilde de yapabilirsiniz.
- Fırında pişirecekseniz 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Yaklaşık 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Airfyer’da ise 10-15 dakika yeterli olacaktır.
Fırından çıkınca soğutmadan tüketiniz 🙂
AFİYET OLSUN