Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Az Bulutlu
Denizli
22°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 26°C

SICAK HELVA

SICAK HELVA

SICAK HELVA

Sıcak lezzetiyle; genellikle balıkçı lokantalarının vazgeçilmezi olan hepimizin çok seveceği ; hızlıca hazırlayabileceğimiz bir tarif. İster Airfyer da ister fırında pişirebilirsiniz. Hemen malzemelere geçelim  🙂

MALZEMELER

  • 250 gram Tahin Helvası
  • 100 ml süt (1 çay bardağı)
  • 2-3 damla limon suyu
  • Üzerini süslemek isterseniz File badem, ceviz,  Antep fıstığı kullanabilirsiniz

YAPILIŞI

  1. Helvayı sütle güzelce eziyoruz. İster çatal yardımıyla ister blender ile ezebilirsiniz.
  2. İçerisine 2-3 damla kadar limon suyu ekliyoruz.
  3. Karışımı güveç kabına yada küçük fırın kaplarına alalım.
  4. Üzerine dilediğiniz badem, ceviz vb süsleyebilirsiniz ya da sade şekilde de yapabilirsiniz.
  5. Fırında pişirecekseniz 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Yaklaşık 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  6. Airfyer’da ise 10-15 dakika yeterli olacaktır.

Fırından çıkınca soğutmadan tüketiniz 🙂

AFİYET OLSUN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.